вторник, 5 февруари 2013 г.

Вегетарианците са с 32 % по-малко застрашени от развитието на сърдечно-съдови заболявания

Хората, които са се отказали от консумацията на месо и риба заради своя вегетариански хранителен режим, в дългосрочен план постигат забележителни показатели по отношение на здравето на своето сърце. Резултатите от изследване върху близо 45 хиляди души в Англия и Шотландия, показали, че вегетарианците са с 32 % по-малко застрашени от риска да бъдат хоспитализирани или да починат вследствие на сърдечно-съдови заболявания. Като основна причина за подобреното сърдечно здраве на вегетарианците се считат най-вече положителните разлики в нивата на холестерола, кръвното налягане и телесното тегло, които могат да възникват като пряк резултат от наблягането върху плодовете, зеленчуците, ядките и изключването на месото. Сърдечно-съдовите болести са един от най-големи здравни проблеми в западните страни, като само във Великобритания всяка година те са причина за смъртта на около 94 хиляди души. Повечето животозастрашаващи усложнения възникват, когато кръвоснабдяването на...
Вегетарианците са с 32 % по-малко застрашени от развитието на сърдечно-съдови заболявания

Няма коментари:

Публикуване на коментар